سفارش تبلیغ
صبا ویژن
نقد کتاب مقدس 2 (چهارشنبه 87/3/29 ساعت 11:10 عصر)

نقد کتاب مقدس

اقسام نقد

به طور کلی ، محورهائی را ک در جریان نقد کتاب مقدس به آنها پرداخته اند، می توان به دو بخش تقسیم کرد : برخی از این محور ها در مورد ظاهر کتاب مقدس است و به اموری از قبیل : نویسنده ، تاریخ نگارش و لغت شناسی می پردازد.

برخی دیگر، سخن و محتوای کتاب مقدس را بررسی، تحلیل و نقل می کنند .

پس ، این دو بخش را می توان (( نقد ظاهری )) و (( نقد محتوائی )) کتاب مقدس نامید .در این قسمت به صورت مختصر به نقد ظاهری کتاب مقدس می پردازیم:

نقد ظاهری

بررسی نویسندگان عهد عتیق

مجموعه کتاب های عهد عتیق ، به برخی از انبیاء بزرگ الهی همچون: حضرت موسی ، یوشع ، سموئیل ، سلیمان (علیهم السلام) نسبت داده می شود.

کشیشان مسیحی معتقدند که عهد عتیق ، وحی خدا به پیامبران است و ایشان ، این کتاب ها را با الهام خداوند به رشته تحریر درآورده اند .

بررسی این موضوع ، نخست باید دید که خود کتاب مقدس این دیدگاه را می پذیرد یا خیر؟

نویسنده تورات

ابتداء در مورد نویسنده اسفار پنچ گانه (تورات)که عموما تصور می شود حضرت موسی ( علیه السلام ) بوده است ، سخن می گوئیم.

ارباب کلیسا آن قدر در باره هویت نویسنده اسفار پنج گانه با قاطعیت سخن می گوید که هر کس را که با آنان در این موضوع مخالفت نماید ، بدعت گذار به حساب می آورند.

برای نخستین بار ، ابن عزرا ، دانشمند یهودی ، پرده از این راز بزرگ برداشت که نویسنده اسفار پنچ گانهبرای نخستین بار ، ابن عزرا ، دانشمند یهودی ، پرده از این راز بزرگ برداشت که نویسنده اسفار پنچ گانه کسی جز حضرت موسی (علیه السلام) است : ولی چون جرات آشکار نمودن عقایدش را نداشت ، گفتار خود را محدود به اشارتی مبهم نمود. او می گوید که در اینجا رمزی وجود دارد که اگر کسی آن را بفهمد ، باید ساکت بماند . قرنها بعد، باروخ اسپینوزا، دانشمند مشهور از سخنان ابن عزرا رمز گشائی کرد و خود نیز مطالبی به آن افزود.

مجموعه تحقیقات وی اثبات می کند که اسفار پنج گانه ، نوشته حضرت موسی ( علیه السلام) نیست .

در تورات (کتابی که به حضرت موسی (علیه السلام) منسوب است)،داستان مرگ ایشان ذکر شده است. این تاریخ نه تنها نحوه مرگ موسی ( علیه السلام) ، بلکه جزئیات عزاداری و محل دفن و حتی گم شدن مکان قبر وی را نیز ذکر می کند. در آخر سفر تثنیه می خوانیم: (( پس موسی بنده خدا در آنجا به زمین موآب بر حسب قول مرد.))

و درباره محل دفن او آمده است: (( و او در زمین موآب در مقابل بیت فعور در دره دفن کرد و احدی قبر او را تا امروز ندانسته است.))

لحن این سخن، بدون تردید از گذشته دوری حکایت دارد و نویسنده این سطور باید دهها سال پیش از موسی (علیه السلام) زندگی کرده باسد تا بتواند بگوید که : ((و احدی قبر او را تا امروز ندانسته است.))

نکته غیر قابل تردید این است که نویسنده به جزئیات مراسم دفن و عزاداری موسی ( علیه السلام) اشاره می کند و میگوید که بنی اسرائیل سی روز برای موسی ( علیه السلام) ماتم گرفتند. غافل از اینکه خود حضرت موسی (علیه السلام) نمی توانسته این گونه سخن بگوید: (( و بنی اسرائیل برای موسی در عربات موآب سی روز ماتم گرفتند. پس روز های ماتم و نوحه گری برای موسی تمام گشت.))

نویسنده دیگر کتب عهد عتیق       ادامه دارد......                        یاحق!!!





 
  • بازدیدهای این وبلاگ ?
  • امروز: 6 بازدید
    بازدید دیروز: 12
    کل بازدیدها: 14442 بازدید
  • درباره من
  • مطالب بایگانی شده
  • اشتراک در خبرنامه
  •  
  • لینک دوستان من
  • لوگوی دوستان من
  •